A+
Člani

IZOBRAŽEVANJE IZ OSNOVNIH KONCEPTOV VEDENJSKO-KOGNITIVNE TERAPIJE

02 Jun 2023 - 02 Jun 2023
9:00 - 19:00
Nevrološka klinika, Ljubljana

V sodelovanju z Društvom za vedenjsko in kognitivno terapijo Slovenije bomo izvedli enodnevno izobraževanje iz osnov konceptov VKT za logopede.

Izobraževanje bo potekalo na Nevrološki kliniki UKCL. Izvajali ga bosta Špela Hvalec, spec. klin. psih. ter Petra Bavčar, spec. klin. psih..

 

Skupno trajanje: 8-18 ure

Kosilo: 12-13 ure (vključeno v ceno)

 

Cena udeležbe:

110,00 eur za člane DlogS

150,00 eur za nečlane DlogS

 

Datum izvedbe (udeleženec se udeleži enega srečanja)

Sobota, 27.5.2023

Petek, 2.6. 2023 – MESTA SO ZAPOLNJENA

Prijava na tej povezavi.

 

O VEDENJSKO-KOGNITIVNI PSIHOTERAPIJI …

Vedenjsko-kognitivna psihoterapija (VKT) združuje različne psihološke pristope, ki so zasnovani na znanstvenih dognanjih in so, glede na rezultate raziskav, zelo učinkoviti pri obravnavi širokega spektra težav. Običajno je pristop usmerjen v posameznikove težave »tukaj in zdaj«. Bistvo VKT je v tem, da terapevti skušajo pomagati posameznikom pri doseganju zaželenih sprememb v razmišljanju, čustvovanju in vedenju. Vedenjsko kognitivni terapevti delajo s posamezniki, družinami in skupinami. Pristop se lahko uporablja v nudenju pomoči komurkoli, ne glede na sposobnosti, kulturo, raso, spol ali starost; lahko se uporabljajo samostojno ali pa v kombinaciji z zdravili. Mnoge terapevtske tehnike lahko z nekaj dodatnega usposabljanja uporabljajo tudi strokovni kadri, zlasti v zdravstvenih programih, kjer se srečujejo z najtežjimi oblikami tako bolezni kot osebnosti pacientov.

 

O DRUŠTVU ZA VKT SLOVENIJE …

Društvo od leta 1997 redno izvaja sistematično in tudi evropsko akreditirano večletno tristopenjsko usposabljanje za psihologe in psihiatre, organizira seminarje in tematske delavnice, izdaja publikacije, namenjene strokovnjakom in uporabnikom. Usposabljanje poleg priznanih učiteljev VKT iz tujine izvajajo tudi slovenski strokovnjaki, ki so akreditirani in imajo naziv kognitivno-vedenjski/a terapevt/ka ali pa so v postopku pridobivanja akreditacije. Standardi usposabljanja so potrjeni s strani Evropske zveze za VKT (EABCT).

 

Prijava na e-novice