A+
Člani

DlogS in ASEF mladi umi - logopedinja Ajda Óvári

03 Apr 2024 - 03 Apr 2024
18:00 - 19:30
Medgeneracijski center Kranj

V sredo, 3. aprila 2024, bomo skupaj z organizacijo ASEF (American Slovenian Education Fundation)* in Ljudsko Univerzo Kranj** organizirali predavanje slovenke, logopedinje Ajde Ovari, štipendistke ASEF generacije 2021.

Predavanje z naslovom “Logopedija in umetna inteligenca: Vloga ChatGPT v logopediji” se bo odvijalo v Medgeneracijskem centru Kranj, z začetkom ob 18.00 uri.

Potrebna je predhodna prijava na predavanje, udeležba pa je brezplačna!   Prijavi se  TUKAJ

 

Ajda je nedavno zaključila svoj raziskovalni obisk pri prof. Gašperju Begušu na University of California, Berkeley, kjer je raziskovala, kako bi lahko veliki jezikovni modeli, kot sta ChatGPT ali GPT-4, pomagali logopedom v vsakodnevni klinični praksi.

Ajda je dalj časa dejavna tudi v DlogS-u, kljub temu, da trenutno ne živi v Sloveniji. Kot prostovoljka je sodelovala pri organizaciji DlogS kongresa v letu 2022, ter še danes sodeluje pri ustvarjanju vsebin in objav za socialna omrežja (LinkedIn).

Projekt podpirata Urad RS za mladino in Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

 

*ASEF:

ASEF ali Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija mladim perspektivnim slovenskim študentom omogoča raziskovalne štipendije za gostovanje pri slovenskih profesorjih na priznanih tujih univerzah po svetu (med drugim Stanford, Harvard, Cambridge, itd.).

Mladim slovenskim štipendistom, ki so dejavni na različnih področjih, omogočajo, da se po raziskovalnem obisku v tujini vključijo v svoje lokalno in strokovno okolje, s predstavitvami svojega dela in dragocenih izkušenj, ki so jih na podlagi te štipendije pridobili.

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija (ASEF) išče vodjo projektov

**Ljudska univerza Kranj:

Ljudska univerza Kranj v medgeneracijskem centru izvaja dejavnost medgeneracijskega sodelovanja. Mesečno izvaja aktivnosti in predavanja s področja zdravega življenja, osebnostne rasti, tujih jezikov, ustvarjanja, kulture, medkulturnega in medgeneracijskega druženja. Namen programa je neformalno in priložnostno prenašati znanje, veščine, kompetence, norme in vrednote med različne generacije, kulture in ranljive skupine. Medgeneracijsko sodelovanje povezujejo z delovanjem v skupnosti, zato v dejavnost vključujejo najrazličnejše organizacije.

LUK_logo_pokoncni_b.jpg

Prijava na e-novice