A+
Člani

Strokovno srečanje: Stanje in izzivi na področju Alzheimerjeve bolezni v Sloveniji

01 Sept 2020

Spoštovani,

ob letošnji obeležitvi Svetovnega dne Alzheimerjeve bolezni na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje v sodelovanju z Znanstvenoraziskovalnim centrom Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU) in z združenjem Spominčica – Alzheimer Slovenija pripravljajo strokovno srečanje z naslovom »Stanje in izzivi na področju Alzheimerjeve bolezni v Sloveniji: skozi prizmo problematike SARS-CoV-2 / COVID-19«.

S strokovnim srečanjem želijo prispevati k večji destigmatizaciji demence, ozaveščanju javnosti, boljšemu odkrivanju in zdravljenju demence ter opozoriti na težave, s katerimi se srečujejo osebe z demenco, njihovi svojci in skrbniki v času pandemije COVID-19.

Na dogodku bodo sodelovali slovenski poslanci v Evropskem parlamentu, predstavniki Ministrstva za zdravje, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Rdečega križa, nevladnih organizacij, domov starejših občanov in stroke.

Srečanje bo potekalo 28. septembra 2020 preko aplikacije GoToMeeting

Na dogodek  se predhodno prijavite, saj je število mest omejeno. Prijave za udeležbo sprejemajo do vključno 23. septembra 2020 oziroma do zapolnitve prostih mest na spletnem naslovu: https://anketa.nijz.si/a/125592.

Kotizacije ni.

Preliminarni program in povezava do prijave na strokovno srečanje sta dostopna tudi na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: https://www.nijz.si/sl/dogodki/strokovno-srecanje-stanje-in-izzivi-na-podrocju-alzheimerjeve-bolezni-v-sloveniji-skozi

Prijavljenim udeležencem bo povezava posredovana najkasneje do 25. septembra 2020.

 

 

Prijava na e-novice