A+
Člani

Kongres

Pozdravljene drage logopedinje in dragi logopedi.

Klara Trpkova, predsednica DLogS

V veliko čast, veselje in ponos mi je, da vas lahko povabim na VI. kongres logopedov Slovenije, ki bo potekal od srede, 19. 10. do petka, 21. 10. 2022. Ima tradicijo, je že šesti po vrsti, a hkrati prvi, ki nastaja pod taktirko sedanjega vodstva, zato je zelo skrbno načrtovan. Dolgo je nastajalo njegovo ime. Se je oblikovalo, brusilo, zorelo do tistega pravega.

Logopedija na prelomu.

Časa, v katerem prebivamo, si pred leti ne bi mogli zamisliti. Ne bi si mogli zamisliti niti načina bivanja, vedenja in dejstva, da zaradi epidemije tudi komuniciramo precej drugače. Morda je dobila beseda močnejši pomen, morda ga je začasno izgubil nasmeh in želim si, da s kongresom zopet združimo vsebino in nasmeh, ki ga izvabi odkrita komunikacija. Vsi smo v zadnjem času delovali pod posebnimi pogoji. Težko je bilo za nas in težko je bilo za posameznike, ki našo pomoč potrebujejo. Komunikacija se je bistveno spremenila, preoblikovala, prelomila in preživela. Preživela in se obogatila. Ugotovili smo, da lahko komuniciramo tudi na daljavo, da določeni pripomočki ne predstavljajo tolikšnega šuma v komunikaciji in da lahko rastemo, se krepimo, se razvijamo, podpiramo, zažarimo in zasijemo tudi takrat, ko je popolna tema in ko se zdi, da izhoda ni.

Čestitam nam vsem skupaj. Čestitam, ker smo zmogli in ker zmoremo. Na prelomu.

In sedaj si seveda zaslužimo nagrado in elan za nove izzive, ki nam jih prinaša jutri. Nagrada je druženje na stabilnih, zelenih, sončnih, umirjenih in rodovitnih prekmurskih tleh. Komunicirali bomo z nasmehi, ki bodo plod videnega, slišanega in tistega kar bomo okusili. Vse bo sočno.

Na prelomu smo vsi polnejši in bogatejši.

Nagrada je družiti se in nagrada je slišati drug drugega. Slišati, kaj smo pred prelomom in na prelomu počeli in kaj novega dojeli.

Upam, da sem vas uspešno zvabila na druženje. Vabim pa vas tudi, da z vsemi nami delite prispevke v obliki predavanj, posterjev … Vsak svoje področje odlično obvladamo in želim si, da bi se na prelomu zavedali, da je največja nagrada, da pridobljeno znanje in izkušnje delimo drug z drugim.

Pogum ni odsotnost strahu.

Pogum je delovanje kljub strahu. Ravnajte pogumno. Prijavite svoj prispevek, dovolite mu, da do naslednje jeseni dozori, takrat pa se vidimo.

 

Veselim se vas. Vsakega posebej in nas vseh skupaj.

Vaša Klara

Prijava na e-novice