A+
Člani

Občni zbor Društva logopedov Slovenije s strokovnimi predavanji

05 Mar 2021 - 05 Mar 2021
ZOOM

V Društvu logopedov Slovenije bomo, kot smo že vajeni, tudi letos v marcu organzirali Občni zbor društva ter strokovna predavanja ob praznovanju Evropskega dneva logopedijeNaše tradicionalno druženje bo organizirano v petek, 5. marca 2021, od 12.00 do 16.00 ure. Zaradi okoliščin, v katerih smo se vsi že skorajda navadili preživljati vsakdan, bo letošnje praznovanje organizirano v obliki spletnega dogodka. Tako Občni zbor kot tudi strokovna predavanja v okviru Evropskega dneva logopedije bodo potekala preko spletne aplikacije Zoom. Prijave na dogodek zbiramo najkasneje do petka, 26. februarja 2021 zvečer.

ČASOVNICA

12.00 – 13.30 Občni zbor DlogS
13.30 – 14.00 Odmor
14.00 – 16.00 EDL strokovna predavanja s področja Telerehabilitacije in digitalne tehnologije

O telestoritvah, telerehabilitaciji, spletni terapiji in vseh drugih načinih logopedskega dela na daljavo bodo govorile naslednje predavateljice: Sabina Seme in Tjaša Klavs z Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana, Kristina Ponebšek in Mojca Kolarič s Centra za sluh in govor Maribor ter Abbie Hickling, ustanoviteljica GoGoSpeech.

PRIJAVA

Člani društva lahko prijavo na dogodek (OBČNI ZBOR + STROKOVNA PREDAVANJA) oddate prijava OZ in EDL. Zelo toplo vas vabimo, da se udeležite obeh sklopov dogodka, saj si želimo tudi Občni zbor izpeljati v čim večji zasedbi in sklepčno.

Logopedi, ki niste člani društva in se Občnega zbora ne boste utegnili udeležiti ter nečlani društva, ki vas zanima področje spletne logopedske terapije se lahko na strokovna predavanja (SAMO PREDAVANJA) prijavite tukaj – prijava samo EDL.

Člane Društva logopedov Slovenije prosimo, da čimprej oz. do konca februarja 2021 poravnajo redno letno članarino za leto 2021. Za nečlane društva je predvidena kotizacija za strokovna predavanja v višini 42,00 eur.

Podatki za plačilo članarine ail kotizacije

Za plačilo članarine 2021 za člane društva – podatki za nakazilo članarine 2021 so navedeni tukaj.

Za plačilo kotizacije za nečlane društva, ki se prijavljajo na predavanja s področja logopedske telerehabilitacije.

Društvo logopedov Slovenije, Vinarska ulica 6, 2000 Maribor
IBAN: SI56045150001089624
BIC banke prejemnika: KBMASI2X
Referenca za plačilo kotizacije: SI00 0503-2021 (za dogodek 5. marca 2021)
Koda namena: OTHR
Namen: Kotizacija za “Ime in priimek”
Znesek: 42,00 EUR

Za vsa vprašanja smo vam na voljo info@dlogs.si.

Upamo, da se kljub drugačnosti izvedbe “vidimo” v čim večjem številu 🙂

 

STROKOVNA PREDAVANJA

14.00 h  Predavateljica Sabina Seme, profesorica defektologije za osebe z motnjami sluha in govora

TELEREHABILITACIJA – LOGOPEDSKE STORITVE NA DALJAVO

Predavanje o načrtovanju, beleženju in obračunavanju storitev telerehabilitacije na različnih nivojih zdravstva, kjer smo zaposleni logopedi in specialisti klinične logopedije. Kratka predstavitev šifranta logopedskih storitev.

 

14.15 h Predavateljica Tjaša Klavs, Profesorica specialne in rehabilitacijske pedagogike za osebe z motnjami sluha in govora

TELETERAPIJA V LOGOPEDSKI PRAKSI

Predstavitev združevanja teleterapije z vsakodnevno klinično prakso in prikaz materialov, ki so nastali kot rezultat teleterapije. Prikaz prilagoditev logopedske prakse, načina dela ter ohranjanja kakovosti in strokovnosti obravnav pri delu na daljavo.

 

14.30 h Predavateljici Mojca Kolarič, mag. prof. logop. in surdoped.  in Kristina Ponebšek, prof. spec. in reh. ped., logopedinja

LOGOPEDSKA OBRAVNAVA NA DALJAVO – REZULTATI RAZISKAVE MED LOGOPEDI TER STARŠI OBRAVNAVANIH OTROK

Predstavljeni bodo rezultati vprašalnika za logopede in starše obravnavanih otrok, ki zajemajo izkušnje z logopedskimi obravnavami na daljavo. Predstavitev pozitivnih vidikov in pomanjkljivosti logopedskega dela na daljavo. Rezultati raziskave osvetljujejo problematiko, ki je nastala kot posledica dela v času epidemije in so v pomoč pri načrtovanju kakovostnejših obravnav na daljavo v prihodnosti.

 

15.00 h Predavateljica Abbie Hickling, M.S.Ed., CCC-SLP

SPLETNA LOGOPEDIJA – KAKO ZAČETI?

Abbie Hickling je logopedinja ter ustanoviteljica kreativnega portala za spletno logopedijo GoGo Speech, ZDA. V predavanju bodo predstavljeni različni komunikacijski pripomočki, ki omogočajo prikaz terapevtskega materiala uporabnikom, na primer uporaba grafične interaktivne tablice, funkcije spremenjenega ozadja, “delitev zaslona” ter uporaba zelenega platna. Prikazane bodo zabavne aktivnosti, ki so bile ustvarjene v Abbiejini logopedski ambulanti s ciljem izzivanja najvišje stopnje motivacije uporabnika ter omogočajo doseganje posamezniku prilagojenih terapevtskih ciljev.

Prijava na e-novice