A+
Člani

Logo Kavarna: Klepet o specializaciji iz klinične logopedije :)

26 Avg 2020 - 26 Avg 2020
15:00 - 16:00
Spletni dogodek

Vabimo vas, da se nam v LogoKavarni pridružite v sredo, 26. avgusta 2020 ob 15.00 uri. Tokrat bomo odgovarjali na vaša vprašanja glede teoretičnega dela izobraževanja iz klinične logopedije ter razložili potek drugega dela specializacije – triletno specialistično kroženje v različnih zdravstvenih ustanovah. V klepetu bomo skupaj z našimi gostjami LogoKavarne razložili pogoje za vpis na izobraževanje ter pogoje za začetek kroženja v zdravstvenih ustanovah. K poslušanju in klepetanju vabimo vse kandidate, ki imajo glede specializacije še odprta vprašanja ter se odločajo kako pristopiti k svojemu nadaljnjemu kariernemu razvoju v logopediji. Z nami bodo:

dr. Irena Hočevar Boltežar je koordinatorka programa specializacije klinične logopedije, ki se izvaja pod okriljem Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani. Opisala nam bo kako je program specializacije iz klinične logopedije organiziran, kakšni so pogoji za vpis na izobraževanje, ki ga bomo izvajali od oktobra 2020 do januarja 2021, razložila zakaj veljavnost izpita oz. izobraževanja po sedmih letih zapade ter kako se temu izogniti.

Maja Ogrin, spec. klin. logo. svoje logopedsko delo že vrsto let opravlja kot specialistka klinične logopedije, hkrati pa je tudi predsednica komisije za izobraževanje Društva logopedov Slovenije. Opisala nam bo prednosti, ki jih ima pridobitev naziva “specialist klinične logopedije” v zdravstveni dejavnosti, kaj to pomeni za delavca ter kakšne prednosti ima ob tem delodajalec ter nam pojasnila kako do triletnega specialističnega kroženja v različnih zdravstvenih ustanovah oz. končne pridobitve naziva ter znanj specialista iz klinične logopedije.

Barbara Vogrinčič, specializantka je tik pred uspešnim zaključkom celotnega programa specializacije in nam bo v spletnem klepetu dala nasvete iz svoje lastne izkušnje s programom specializacije iz klinične logopedije. Odgovorila bo na vprašanja ali je vključitev v proces dodatnega izobraževanja sploh smiselna, kje vidi prednosti in kje morda pomanjkljivosti specializacije iz klinične logopedije.

Moderatorka srečanja bo Špela Pirc, mag. prof. logoped. in surdoped., bodoča specializantka iz klinične logopedije. V vašem imenu bo tokratnim gostjam zastavljala radovedna vprašanja ter udeležencem LogoKavarne pojasnila način prijave na teoretični del izobraževanja iz klinične logopedije.

V LogoKavarno lahko vstopite preko spletne aplikacije Zoom. Predhodne prijave zbiramo preko spletnega obrazca najkasneje do zapolnitve mest. Prijavljeni boste povezavo do spletnega mesta LogoKavarne prejeli na dan dogodka. Vstop je za vse zainteresirane brezplačen.

Prijava na e-novice