A+
Člani

2. april - SVETOVNI DAN ZAVEDANJA O AVTIZMU

02 Apr 2021

Vsako leto 2. aprila obeležimo Svetovni dan zavedanja o avtizmu. Avtizem je najhitreje naraščajoča razvojno-nevrološka motnja, ki vpliva na razvoj možganskih funkcij odgovornih za obdelavo različnih informacij. Otroci z avtizmom imajo največ težav na področju komunikacije, socialnih interakcij ter ponavljajočega se vedenja in ozkih interesov.

Znaki avtizma se pokažejo že v prvih treh letih življenja. Številne raziskave kažejo, da ima zgodnja logopedska obravnava pri otrocih z avtizmom največji učinek ravno v tem obdobju. Otroku omogoča dobre temelje na področjih komunikacije, govora in jezika, ki so ključni za otrokov celosten razvoj.

Letošnja tema ob svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu je PRIJAZNOST. Ob tej priložnosti vam posredujemo vabilo na brezplačni ogled predstave Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa. Več informacij najdete tu.

Članice naše Sekcije za avtizem pa so pripravile čudovit plakat o tem, KAKO BITI PRIJATELJ OSEBI Z AVTIZMOM. Vabljeni k prenosu in delitvi. Razširimo zavedanje o osebah z motnjo avtističnega spekta in predvsem jim bodimo prijatelji. 🙂

 

 

Prijava na e-novice